Welkom

 

Meer dan 30 duizend Hagenaars hebben schulden.
Vaak zijn deze schulden buiten hun schuld om ontstaan, bijvoorbeeld doordat men werkloos of ziek werd, maar ook iets als een scheiding of een te duur afgesloten lening kan hebben geleid tot schulden.

Geldzorgen kunnen je denken en je gedrag gaan beheersen. Dat kan zo erg worden, dat je hulp van anderen nodig hebt om die zorgen de baas te worden.

SchuldHulpMaatjes

Daarom zoeken we SchuldHulpMaatjes; vrijwilligers die vanuit naastenliefde belangeloos een bijdrage aan de samenleving willen leveren.
Zij zijn de steun en toeverlaat van mensen die financieel zijn vastgelopen, die schulden hebben en/of het risico lopen om schulden te krijgen.
Een Maatje kan iemand begeleiden bij de ordening van de financiële administratie en hem of haar bemoedigen tijdens een traject van schuldsanering.

 

Het gaat om ondersteunen en er voor de cliënt zijn.
Een SchuldHulpMaatje neemt nooit het probleem van de cliënt over, en neemt uiteraard ook niet het werk van professionele hulpverleners op zich. Hij of zij vult dat werk aan en geeft support!.

 

Ook SchuldHulpMaatje worden?

Herken jij jezelf in de visie en identiteit van de Stichting SchuldHulpMaatje Den Haag, en wil je ook een bijdrage leveren, dan ben je van harte welkom.
Op de pagina De Maatjes staat precies wat Maatjes doen, wat er van ze wordt verwacht en welke eisen er aan hun worden gesteld.
Aanmelden kan via het inschrijvingsformulier.

 


 

 

 


  

SchuldHulpMaatje Den Haag laat geen mogelijkheid onbenut om Maatjes te werven

Tram Schuldhulpmaatje